** Rozpisy sezóny-podzim 2023 na našem Webu ** Probíhají stálé nábory do všech mládežnických kategorii v klubu !**

Lhotecký dorost v nedělní větrné dopoledne na domácí půdě padl rozdílem třídy. Litol jim vstřelila nepopulárního bůra.

Do utkání domácí tým nevstoupil vůbec dobře, již v 2. minutě utíkal sám na gólmana útočník hostů Vít Šimon, avšak nejspíš neobul střelecké kopačky – vysoko přestřelil lhoteckou svatyni. To ho však nemuselo dlouho mrzet, o 3 minuty později šli hosté do vedení. Z levé strany zahrávaný přímý kop, pár metrů před pokutovým územím, si vzal na paškál Adam Janík a poslal centrem míč na zadní tyč. Gólman, který špatně vyboxoval míč, si bohužel srazil míč do vlastní brány. O 2 minuty déle mohlo být pro domácí ještě hůře. Stoper hostů vyslal dlouhým passem za obranu do úniku opět útočníka Šimona, ale ten potvrdil, že dnes nebyl jeho den – znovu přestřelil branku. Ve 12. minutě mohli lhotečtí hráči korigovat výsledek, z pravé strany se řítil na gólmana Jakub Hofierka, avšak vyslal bohužel střelu, která ohrozila maximálně místní zemědělce na poli za hřištěm. Poté se potvrdilo, ve fotbale známé – ,,Nedáš, dostaneš.“ O pár vteřin po šanci domácích měli hosté možnost zahrávání rohového kopu. Propadlý míč na zadní tyči si našel kapitán Jiří Droberjar a snadno upravil stav zápasu na 2:0 pro Litol. Hra se po druhém gólu vyrovnala, byl to spíše boj ve středu hřiště. Tento boj však ukončil opět hostující kapitán Droberjar, když si narazil před hranicí vápna s útočníkem Řehákem a střelou po zemi k levé tyči z pohledu gólmana vstřelil svůj druhý gól v zápase – 0:3. Pak ale přišli dvě velké šance domácích. První se naskytla ve 32. minutě, kdy si průnikovou přihrávku domácího Senohrábka zpracoval dříve zmiňovaný Jakub Hofierka. Naštěstí pro Litol, střelou do gólmana si nezapsal zápis do statistik. Druhá šance přišla o pár minut na to. Centr Petra Topinky nadělal litolskému celku pořádné starosti, nejvíce gólmanovi Prachovi. Ten špatným vyboxováním připravil šanci pro Hofierku. Ten již překonal křižnou střelou gólmana, avšak na brankové čáře ho zaskočil obránce, který odkopl do zámezí. Minutu před koncem 1. poločasu Lhota zahrávala přímý kop před pokutovým územím, na starost si ho vzal Jakub Louman. Střelou přes zeď zaměstnal gólmana, ten však rychlým nákopem za vytaženou obranu vyzval Filipa Fárku ke skórování. Nemýlil se a díky tomu se odcházelo do kabin za stavu 4:0 pro Litol.

Druhý poločas začali lhotečtí fotbalisti velice aktivně. Zavřeli litolský tým do jejich vlastního vápna. Tento tlak vyvrcholil v 50. minutě, střela z hranice vápna od Dominika Zmátla měla dobré parametry. Gólman však skvělým zákrokem tuto nebezpečnou střelu konečky prstů vytěsnil na tyč. Lhotečtí příznivci kopané podporovali naše fotbalisty z plných plic, avšak v 63. minutě je umlčel brejk hostů. Tento brejk zakončil Adam Janík – 0:5. Příznivci však 20 minut před koncem žasli nad dovednostmi hostujícího útočníka Martina Lepky, ten předvedl něco ze svého repertoáru – obehrál na pravé straně hned 4 hráče, objevil se sám před brankářem, ale tento působivý fotbalový moment skončil pouze na pravé tyči lhotecké branky. Poslední šanci měli domácí ke skórování v 72. minutě. Střední obránce dlouhou přihrávku poslal do šance Zmátla, ten si obhodil gólmana, měl před sebou pouze prázdnou bránu, ale netrefil. Duel se potom pouze dohrával.

Sestava:
Hála (K) – Topinka, Louman, Karban – Věříš, Janáček, Rezler, Záhora, J. Hofierka – Senohrábek, Hanes
Na lavičce:
Vávra, Zmátlo, M. Hofierka

ŽK: D. Karban (83.) - X
Rozhodčí: Josef Volenec
Počet diváků: 50

Co říká na zápas vedoucí Lubomír Fejt st.?
,,Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a darovali jsme zbytečnými chybami 2 góly hostům. I přes velké úsilí, ať v prvním či druhém poločase, jsme bohužel nedokázali skórovat. Věřím, že tato prohra kluky neskolí a budou nadále bojovat. Ano, prohra bolí, ale jsem přesvědčen, že tvrdá práce na tréninku se vyplatí a přenese se ve výsledky na hřišti.“

Děkujeme soupeři za zápas a přejeme mu vše nejlepší do další fáze soutěže!

Další zápas čeká dorost na hřišti v Radošovicích, opět v neděli v dopoledních hodinách.  

(c)2014 Wendy